Treveri is in veel teksten Trier, wat ook een aanvaardbare locatie is. Toch zijn er ook teksten waarin dan wel Treveri genoemd wordt, maar waar het aantoonbaar om een ander volk of locatie gaat. Zo zou Julius Caesar al tegen de Treveri gestreden hebben, zoals in de bello Gallico wordt vermeld. Echter Trier ligt niet in Gallia en het is de vraag of Julius Caesar zover is geweest. Waar de Treveri voor het eerst beschreven worden door Julius Caesar, is hij zelf in de omgeving van Kortrijk.
In 413 vallen de Franken Gallia binnen en vernielen de stad Treveris die ook in brand wordt gestoken. Treveris lag dus onmiskenbaar in Gallië.
In 796 is sprake van een schenking en vruchtgebruik van Harduwinus die goederen ontvangt te Epternacum (Eperlecques), Rotrespach (Rorichove bij Guînes) en Treveri. Die goederen had hij gekregen om het feest van de H.Willibrord te kunnen betalen. In 786 is er in Luxemburg of in Nederland nog geen enkele sprake van de viering van het feest van de H.Willibrord. Treveri is hier een Luxemburgse vervalsing van een naam die er op leek, maar die zich slechts laat gissen.
Treveri kan ook opgevat worden als Treva (is Terdeghem bij Cassel).
In Ptolemeus Geografica (II, 11-12) wordt de plaats Treva genoemd tussen Warhem en Laventie.
Maar ook op andere plaatsen in Frankrijk liggen plaatsen met een vergelijkbare naam, zoals Tréveray (bij Saint-Dizier -onder Reims), Trévey (bij Vesoul) of Trevoux (bij Lyon).
Plinius noemt het volk van de Treveri in de opsomming (Nat.hist.IV,106) op tussen de Lueci (Toul) en de Lingones (Langres), en dan komt Tréveray eerder in aanmerking dan Trier.